Skip to content

Vad händer efter bröllopet?

För en bröllopsfotograf så är jobbet inte klart bara för att man åkt hem från bröllopet. Jobb nummer 3 i ordningen tar nämligen vid.

Och för mig så börjar detta mer eller mindre direkt när jag kommer hem. Då tankas bilderna över (igen) till den stora datorn. Och sen kopieras de över till diverse andra hårddiskar + plus till Backblaze. Efter en brand här i huset så fick jag tummen ur och se till att alla bilder också finns på ett utom-socknes ställe.

På söndagen så börjar jag med att gallra ut bilderna som ska åka över till brudparet. Och när det är klart så blir det ibland en till gallring. Under ett bröllop så tar man en heel del bilder, varav många blir av naturliga skäl rätt snarlika varandra. Så det brukar vara en rätt bra idé att gå över bilderna en gång till.

Sen börjar redigeringen. Jag jobbar främst i Lightroom och vid behov också i Photoshop (mest om det är något jag behöver redigera bort). Jag kollar vitbalansen på bilderna, rätar upp dem om det behövs. Efter det lägger man på någon passande preset på bilderna. Har några olika där som  oftast passar rätt bra, beroende på  vilket “mood” man vill få fram i bilderna.

Resten av redigeringsarbete tas upp av att designa fotoalbumet (och få det godkänt av kunden innan det skickas till tryckeriet) och andra eventuella extrabeställningar. Mitt heldagspaket innehåller exempelvis printrar av 10 st bilder.

Så det är en del arbete som kvarstår när man åker iväg från en bröllopsfotografering. Men det är ett sjujäsikens kul arbete!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top