Skip to content

Vad händer under bröllopet?

under_dagen
fotograf: loke roos

Eller rättare sagt, vad händer under bröllopsdagen? För min del så börjar den rätt tidigt, beroende på om man har en bit att åka eller inte. I och med att jag fotograferar bröllop över hela Västsverige så blir det lätt några timmar i bilen.

Tiden för uppstigning från sängen hänger också ihop med hur länge jag ska fotografera (förberedelser etc, jag tror ni förstås). Väl uppe så är det frukost (hade önskat att jag kunde säga att det enbart är nyttig frukost som gäller, men då skulle jag ljuga) och sen dusch.

Sen kolla så att man får med sig allt man behöver för dagen. Och efter det, kolla igen…

Att vara tidsoptimist är inte riktigt “min kopp te”. Tycker det är bättre att se till och åka till platsen för bröllopet i god tid. Kan jag dyka upp innan brudparet är på plats så varför inte. Då kan man ju passa på att rekognosera lite extra.

Under porträttsessionen försöker jag styra så lite som möjligt. Istället vill jag  försöka få de här bilderna att spegla brudparet själva. Mitt lilla tips här är att öva innan. Stå framför spegeln och öva poser. 

När jag ändå håller på att “strö” tips omkring mig, jäkta inte fram under inmarschen. Samma sak under första kyssen som man och hustru (eller som man – man/hustru – hustru). Stressa inte, njut istället.

Om önskemålet är att få bilder från bröllopets kvällsaktiviteter så passar jag själv på att äta under middagen (som oftast följer direkt på vigseln). För att snabbt ta fram kameran när det blir tal.

Sen brukar det faktiskt inte hända så mycket som kräver närvaro från fotografen. Det skulle i sådant fall vara att, när solen är på väg ner, passa på att ta lite fler porträtt. Och fler mingelbilder när gästerna svalkar ner sig utanför festlokalen med diverse goda drycker. Fast det är inte så att man sitter och latar sig direkt. Man passar på att föra över dagens bilder till datorn. Och kanske börja med att gallra ut bilderna. Spara lite tid inför söndagens arbete helt enkelt.

Brudtårtan står oftast på tur efter några timmar in på kvällen. Då gäller det att vara på hugget igen. Och när det är dags för första dansen. Och under festens avslutning, när alla är på väg mot efterfesten/sängen.

Det är då man sätter sig i bilen och åker hem.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top