Skip to content

Vad händer innan bröllopet?

Alla bröllopsfotografer jobbar inte på samma sätt. Egentligen inget konstigt i det, personer tänker och agerar på olika sätt. Men om jag utgår från mig själv så jobbar jag helst på följande sätt:

snapshot: nokia lumia 920

Om det är möjligt så försöker jag alltid träffa paret jag kommer få äran att fotografera under deras livs kanske största dag. Tyvärr är inte detta möjligt varje gång (brudparet bor väldigt långt bort från Partille), då får man istället försöka lära känna varandra på annat sätt. Genom Skype exempelvis.

Ibland kan man slå två flugor i en smäll. När man träffas så kan man göra detta på samma ställe man tänkt ta porträttbilderna. Gärna då ungefär vid samma tidpunkt man tänkt fotografera under bröllopsdagen (för att se varifrån solen lyser och liknande). Sen är det ju ingen direkt nackdel om man samtidigt kollar upp lite passande bakgrunder till bilderna.

Veckan innan den stora dagen sig så börjar mitt “dagarna_innan_man_ska_fota_ett_bröllop”-jobb. Kamerorna ses över (även om man precis har fotograferat ett bröllop under helgen). Batterierna laddas, objektiven putsas, minneskorten formateras. Jag har en checklista som alltid gås igenom, vill exempelvis inte missa att synka tiden i kamerorna (blir så mycket enklare att få bilderna i rätt ordning under bildredigeringen då eftersom jag fotograferar med 2 kameror).

Dagen innan bröllopet så packas också allt som ska med. Passar samtidigt på att se vilka kläder som är redo att användas (aka se till att byxan och skjortan är hela och rena).

Sen är det bara att lägga sig i någorlunda normal tid så man är utvilad dagen därpå.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top